Gespecialiseerd in herstellingswerken en restauratie voor de grote horlogerie

Wij kunnen bogen op een jarenlange ervaring in het restaureren van torenuurwerken, pendules, staande klokken en zelfs astronomische uurwerken.

Niet alleen het herstellen van beschadigde stukken maar ook het vervaardigen van ontbrekende of onherstelbare stukken behoort tot onze expertise

Rudi herstelt een klok
Onderdelen van een klok

 

Over Ons

Gepassioneerd als we zijn door de rijke historie van de horlogerie en het vernuft van de bouwers van deze prachtige mechanieken, voeren we onze restauraties uit met de nodige eerbied en respect voor de historische context.

Onze visie is dan ook dat we enkel die restauraties uitvoeren die noodzakelijk zijn om de klok terug te laten functioneren zoals de oorspronkelijke klokkenmaker het ontworpen heeft en met de materialen die er toen voor handen waren. De sporen die de tijd heeft nagelaten en die geen afbreuk doen aan de integriteit van de klok, worden dan ook zo veel mogelijk behouden.

 

En onze vrienden...

Wij staan natuurlijk niet alleen met onze passie voor de horlogerie en de verschillende ambachten die daarbij komen kijken en delen deze passie ook graag met anderen.

Hierdoor kunnen wij een beroep doen op een groot netwerk van verschillende experts, ondernemers en liefhebbers met een zelfde visie. Wij nodigen u dan ook uit met sommigen onder hen kennis te maken via de links naar hun website die u hier terug vindt

uurwerkgezelschap

Herita - Vlaamse Erfgoedfederatie

 

 

Project in de kijker

 

 

Het uurwerk van de Hofkamer

Momenteel werken we aan de restauratie van het authentieke uurwerk van de Hofkamer. Het uurwerk werd ontworpen door P. Van Hoof te Antwerpen op 14 september 1772.

De restauratiewerken werden ons toevertrouwd door Herita. Via de bovenstaande link kan u hun website consulteren en wat meer te weten komen over dit prachtig project.

Wij zullen zelf regelmatig nieuwe foto's op de Homepage zetten naarmate het project vordert. 

klok hofkamer 1
klok hofkamer 2

  

 

 

In één van de oudste straatjes van Antwerpen,de Oude Beurs, vind je het erfgoedhuis Den Wolsack terug. Achterin de tuin van dit statige herenhuis bevindt zich de Hofkamer.

In 1772 liet de toenmalige eigenaar dit architectuurpareltje bouwen als ontvangst- en vergaderruimte.

De restauratie van de klok kadert in een ingrijpende restauratie van het magnifieke interieur dat spijtig genoeg door wanbeheer van vorige eigenaars in een slechte staat verkeerde.

  

klok hofkamer 3

 

klok hofkamer 4

Ontmanteling van de klok door torenuurwerkmaker Rudy Degeest en onderzoek door uurwerkhistoricus Eddy Fraiture

 

Stelplaat voor     

stelplaat voor 1 stelplaat voor 2

Stelplaat na

stelplaat na 1 stelplaat na 2

 

 

 

 

Contacteer Ons